PUBLICATIES & LINKS

Quickscan Kinderboerderijen 3.0


De kinderboerderijen staan onder druk, onder andere als gevolg van stijgende kosten en bezuinigingen. Een belangrijke groene plek in wijk, dorp of stad komt daarmee in gevaar. Jaarlijks worden meer dan 25 miljoen bezoeken gebracht aan kinderboerderijen. Actie is dan ook geboden om de kinderboerderijen toekomstbesteding te maken! Uit onderzoek van Blauwe Noordzee blijkt dat de kinderboerderijen voldoende potentie hebben om zelfvoorzienender te worden. Het groene goud moet beter en anders worden aangeboord.

Quickscan kinderboerderijen 3.0
Op verzoek van Fonds 1818 heeft adviesbureau Blauwe Noordzee in samenwerking met Diereninfo een quickscan uitgevoerd naar de mogelijkheden en randvoorwaarden om kinderboerderijen in de regio Haaglanden, Leiden, Westland en Bollenstreek toekomstbestendiger te maken en hun activiteiten te verduurzamen.

Naar ontmoetingsplaatsen voor kinderen van 0 tot 101
De quickscan maakt duidelijk dat er volop kansen zijn ondanks de beperkte personele capaciteit (veel werk met weinig mensen), het gemeentelijk karakter van de boerderijen (waardoor het aantrekken van externe financiering lastiger is) en het ontbreken van een marketing & communicatie-strategie.
Kansen liggen ondermeer op het terrein van het ontwikkelen van nieuw (multimediaal) aanbod voor kinderen én volwassenen, verkoop van versnaperingen en andere producten, ontwikkelen van een kinderboerderijlabel (verkoop van diervoerders), inspelen op relevante trends (‘urban farming’, duurzaamheid, eerlijke voedingsproducten, streekproducten enzovoort) en daarmee kinderboerderijen te positioneren als ontmoetingsplaatsen voor kinderen van ‘0 tot 101’
Stichting Ondernemende Kinderboerderijen is een initiatief van Diereninfo & De Blauwe Noordzee.
Voor meer informatie over Ondernemende Kinderboerderijen Haaglanden en Westland: ga naar "Contact".
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en het Fonds Westland.
Stacks Image 331
Stacks Image 334
Stacks Image 337
Stacks Image 342