Opening Horeca-faciliteit op op Kinderboerderij Wassenaar

Vandaag is de nieuwe horeca faciliteit van de Kinderboerderij Wassenaar (deelnemer SOK-netwerk) feestelijk in gebruik genomen. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van o.a. Fonds1818, het VSBfonds, Oranjefonds en mede tot stand gekomen door ondersteuning vanuit het SOK-netwerk. http://www.zorg-enkinderboerderijwassenaar.nl/

Pasted Graphic

Samenwerking Beregoed en Balijhoeve een feit!

De Balijhoeve is de eerste kinderboerderij die als afhaalpunt gaat functioneren en vervult hiermee een voortrekkersrol. Boeregoed heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen. Door de samenwerking met de Balijhoeve is het de bedoeling dat ook de stadsboerderij mee kan werken aan dit mooie project, maar ook zelf profijt heeft van de samenwerking. De combinatie van de stadsboerderij als afhaalpunt voor Boeregoed Buurtboxen is tot stand gekomen via de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.
Bron: Persbericht Beregoed, 22-01-2015, voor meer info zie:
http://www.dichtbij.nl/haaglanden-noord/regionaal-nieuws/artikel/3871428/boeregoed-gaat-samenwerken-met-kinderboerderij-balijhoeve.aspx en http://kinderboerderijen.nl/nieuwsberichten-over-kinderboerderijen/boeregoed-gaat-samenwerken-met-stadsboerderij-de-balijhoeve
Stacks Image 697

Kinderboerderijen bakken pannenkoeken voor ouderen! Een feest voor jong en oud!


Eind maart wordt er op een groot aantal kinderboerderijen in Den Haag en omstreken pannenkoeken gebakken voor ouderen. De actie is een initiatief van Stichting Ondernemende Kinderboerderijen en geïnspireerd op de Nationale Pannenkoekdag die op 27 maart landelijk plaatsvindt.

Meer dan 100 ouderen verwacht
Op negen kinderboerderijen ontvangen leerlingen van verschillende scholen en buitenschoolse opvang meer dan 100 ouderen om hen een onvergetelijke dag bezorgen. Naast de heerlijke maaltijd is er voor de ouderen gelegenheid om de kinderboerderij te bezoeken, gesprekken te voeren ….. kortom, weer even onder de mensen te zijn. En dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt immers dat van de ruim 4 miljoen Nederlandse 55-plussers meer dan 1 miljoen zich eenzaam voelt (bron: onderzoek TNS/NIPO, november 2012). Deelnemende kinderboerderijen aan de Pannenkoekdag:

Woensdag 25maart
- Stadsboerderij Schildershoeve, Den Haag (14.00 – 16.00 uur)
- Stadsboerderij Waaygat, Den Haag (14.00 – 15.30 uur)
Donderdag 26 maart
- Kinderboerderij Merenwijk, Leiden ( 13.45 – 15.00 uur)
Vrijdag 27 maart
- Stadsboerderij Op den Dijk, Den Haag (11.00 – 13.00 uur)
- Stadsboerderij Landzigt, De Haag (11.30 – 14.00 uur)
- Stadsboerderij Molenweide, Den Haag (13.00 – 15.00 uur)
- Buurtboerderij Nijkamphoeve, Den Haag (12.00 – 15.00 uur)
- Stadsboerderij De Woelige stal, Dan Haag (11.00 – 14.00 uur)
Vrijdag 10 april
- Stadboerderij Balijhoeve, Zoetermeer (10.30 – 15.00 uur)


Stacks Image 907

Quicskcan Kinderboerderijen 3.0


In de zomer van 2012 is de Quickscan Kinderboerderijen 3.0 verschenen. Dit onderzoek brengt de kansen en uitdagingen van kinderboerderijen in de regio Haaglanden, Westland en Bollenstreek. Het onderzoek is verricht door Boris Franssen, Menne Scherpenzeel (Blauwe Noordzee)
Stacks Image 739
Stacks Image 699

Bijeenkomst Kinderboerderijen & Streekproducten


Een aantal Kinderboerderijen uit het netwerk heeft op 13 juni een aantal boeren bezocht die samenwerken in een coöperatie en streekproducten willen leveren aan kinderboerderijen. De Voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang, updates volgen!
Stacks Image 701
NIEUWS
Stichting Ondernemende Kinderboerderijen is een initiatief van Diereninfo & De Blauwe Noordzee.
Voor meer informatie over Ondernemende Kinderboerderijen Haaglanden en Westland: ga naar "Contact".
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en het Fonds Westland.
Stacks Image 349
Stacks Image 352
Stacks Image 407
Stacks Image 410